Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

5. BECAUSE YOU’ RE MINE
w Sammy Cahn m Nicholas Brodsky (1951) RCA Victor 3914



Το 1949 οι Cahn – Brodsky έδωσαν στον Mario Lanza την πρώτη επιτυχία του. Το “Because you’re mine” του 1951 ήταν μια νέα προσπάθεια, στο ίδιο ρομαντικό κλίμα, που απέδωσε. Πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα (1952) κι ακόμα έγινε επιτυχία από τον Nat “King” Cole (1952). Ακολούθησαν κι άλλες ηχογραφήσεις από τραγουδιστές όπως οι Al Martino, Jerry Vale, Jimmy Roselli, Placido Domingo.

Το “Because you’re mine” προέρχεται απ’ την ομώνυμη ταινία του 1952 (στα ελληνικά τιτλοφορήθηκε “Μπέλλα Γρανάδα”), όπου πρωταγωνιστούν oι Mario Lanza, James Whitmore, Doretta Morrow, Dean Miller, Paula Corday, Jeff Donnell, Bobby Van, κα. Στο φιλμ το “Because you’re mine” ερμηνεύεται, βέβαια, από τον Lanza, ο οποίος στην ηχογράφηση του δίσκου συνοδεύεται από την Jeff Alexander Choir και ορχήστρα που διευθύνει ο Constantine Callinicos. Το τραγούδι ήταν υποψήφιο για Όσκαρ, το οποίο απέσπασε, τελικά, το “High noon” από την ομώνυμη ταινία (“Το τραίνο θα σφυρίξει τρεις φορές”).

O Sammy Cahn ήταν 26 φορές υποψήφιος για Όσκαρ, ο Nicholas Brodsky πέντε φορές και μαζί δύο φορές για τα “Wonder why” (1951) και “I’ll never stop loving you” (1955).

Ο πρώτος κέρδισε Όσκαρ το 1954 για το “Three coins in the fountain” από την ομώνυμη ταινία (“Πιστεύουμε στον έρωτα”), το 1957 για το “All the way” από το “The joker is wild” (“Χαρτοπαίκτης τραγουδιστής”), το 1959 για το “High hopes” από το “A hole in the head” (“Μια τρύπα στο κεφάλι”), το 1963 για το “Call me irresponsible” από το “Papa’s delicate condition” (“Όταν ο μπαμπάς διασκεδάζει”).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου