Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

8. EARTHBOUND
wm Jack Taylor, Clive Richardson, Bob Musel (1956) RCA Victor 6644


Την ίδια χρονιά που έγραψαν το “Earthbound” οι Taylor-Musel έδωσαν άλλη μια επιτυχία, το “Band of gold”, που ξεχώρισε στις εκτελέσεις των Don Cherry και Kit Carson. To “Earthbound” έγινε επιτυχία σε δύο εκτελέσεις, με τον Sammy Davis Jr. και τον Mario Lanza-και οι δύο το 1956.

Τον Mario Lanza συνοδεύει η ορχήστρα Henri Rene και η Jeff Alexander Choir. Ο Rene, που γεννήθηκε το 1906 στη Νέα Υόρκη, από Γερμανό πατέρα και Γαλλίδα μητέρα, όταν ήταν μικρός και για επτά χρόνια σπούδασε στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Βερολίνου. Από το 1936 στις ΗΠΑ αναλαμβάνει διευθυντής διεθνούς ρεπερτορίου της RCA και μετά το 1945 μουσικός διευθυντής της ίδιας εταιρίας. Εργάστηκε ως ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας, συνοδεύοντας τους Perry Como, Maurice Chevalier, Mindy Carson, Dinah Shore, Tony Martin, Howard Keel, Earth Kitt, Gogi Grant, κα. Στο τέλος του 1957 έφυγε από την RCA. Η ορχήστρα του είχε έξι επιτυχίες σε δίσκους, από το 1940-56, με μεγαλύτερη “The happy wanderer”.

To “Earthbound” κυκλοφόρησε το 1956 σε δίσκο 45 στροφών και περιλαμβάνεται μαζί με τα “Arrivederci Roma”, “Come dance with me”, “Do you wonder”, Jezebel/Memories are made of this/Temptation/When the saints go marching in”, “Lolita”, “Love in a home”, “My destiny”, “Never till now”, “Serenade”, “Seven hills of Rome”, “There’s gonna be a party tonight”, “Questa o quella” στο άλμπουμ του 1958 “Seven hills of Rome”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου